acasa despre iLASIK » harta site » blog » programare » contact »
iLASIK
.scurt istoric .avantaje iLASIK .procedura iLASIK
ce tratam?
.vicii de refractie .miopia .hipermetropia .astigmatism
pentru mine?
.portretul pacientului .conditii necesare
iLASIK la WESTEYE
.de ce iLASIK la WESTEYE? .testimoniale
.oferte speciale
.programează-te!
.contactează-ne!

Scurt istoric

Exista, in principiu, 3 metode de remodelare a corneei:

1) PRK sau Photorefractive Keratectomy - metoda exista din 1983 si a fost introdusa de dr. Steven Trokel la Universitatea Columbia. Metoda PRK este complet diferita de metoda LASIK datorita faptului ca indepartarea epiteliului (partii superficiala a corneei) se face mecanic. Imediat dupa acest procedeu mecanic se remodeleaza corneea cu laser si se aplica o lentila de contact care trebuie mentinuta 3-5 zile dupa operatie. Durata de recuperare a ochiului in urma acestui tip de interventie dureaza si pana la 3 luni.

2) LASEK (Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy sau Laser Epithelial Keratomileusis) - Prima procedura de tip Lasek a fost realizata de catre Dimitri Azar in 1996 in cadrul Massachusetts Eye and Ear Infirmary. Ulterior, metoda a fost popularizata intens de catre Camellin. Operatia consta in indepartarea epiteliului cornean cu o solutie slab alcoolizata, urmata de ablatia laser, repozitionarea epiteliului si LC.

3) LASIK (Laser-assisted in situ keratomileusis) - istoria LASIK este una relativ recenta, Dr. Pallikaris introducand aceasta noua metoda de interventie refractiva la inceputul anilor '90. Procedura consta in realizarea unui flap (un fel de capacel) care ramane solidarizat de cornee printr-o balama (hinge). Flap-ul este indepartat, se realizeaza ablatia la nivel stromal, apoi se pune la loc flap-ul si operatia se incheie.

Interventiile de tip laser nu mai sunt azi un lux. Ele au o istorie deja indelungata, iar in America reprezinta cea mai populara metoda de tratament in cazul pacientilor cu dioptrii. Peste 31,4 milioane de proceduri cu laserul au fost realizate in ultimul deceniu, iar eficacitatea acestora a facut ca incluisv NASA si armata militara americana sa apeleze la acest tip de interventii pentru angajatii lor.

scurt istoric iLASIK